Hristos este o alegere grea!

Zilele acestea, am citit undeva că “Sărbătoarea de Crăciun nu este pentru lași.” Aș spune altfel: “Crăciunul este pentru curajoși!” Cred că lui Hristos i-ar place afirmația aceasta optimistă. Curajul de a alege să fii de partea adevărului, în orice condiții, ne definește ca creștini.

O să-mi spuneți: “Fiecare are adevărul lui și crede că are dreptate.”

O să vă răspund: Adevărul este unul și doar rațiunea rezultată din dragoste și din credință curată în Dumnezeu îl poate afla. Această formulă este valabilă pentru toate lucrurile care ni se întâmplă în viață.

La fel, este în politică. Politica face parte din viața noastră. Este cel mai responsabil domeniu de care depinde libertatea omului de a fi fericit.

În Republica Moldova, politca e un lux pentru plahotniuci, ghimpi și filați, o farsă pentru cioburile PLDM-iste, o “gumanitarcă” pentru shori și dodoni, iar pentru cetățeni – un blestem.

La ce se gândește Plahotniuc, în seara de Crăciun, în intimitatea sa, când știe că nenorocește o țară întreagă din mari frustrări pe care le are și care-i cresc o frică insuportabilă clipă de clipă?

La ce se gândește Filat, în seara de Crăciun, în intimitatea sa din celulă, când știe că fala și dezmățul au fost mai puternice decât curajul de a-l înfrunta pe Plahotniuc și, în consecință, mii de familii tinere au părăsit țara, în ultimii șase ani, fără să privească în urmă?

La ce se gândește Ghimpu, în seara de Crăciun, în intimitatea sa de la Colonița, când știe că din ideea românească, în zece ani, a făcut mai mulți bani decât Roșca în alți zece ani, că l-a slujit pe Plahotniuc, că i-a făcut copilului Dorin Chirtoacă cadou un partid mort și că românilor din Basarabia li se face rușine să se confrunte cu vreun socialist și s-au închis cu amar în case?

Aceeași întrebare nu pot să o pun despre Dodon. Vă dați seama de ce.

La ce se gândește, în seara de Crăciun, Maia și Prosu’ în intimitatea lor din căruța cu fân a lui Filat, când știu că joacă o farsă politică luând, astfel, în deșert speranța oamenilor pentru o schimbare spre bine? La ce se gândesc oare, când știu că, în timpul protestelor, chemau cetățenii, la revoltă, la risc, “să ia țara înapoi acum sau niciodată” în speranța că se vor găsi niște “nebuni” ca în 7 aprilie, iar, astăzi, când sunt întrebați de ce nu candidează pe o circumscripție cu Plahotniuc, ei văd mai eficient să discute cu Plahotniuc la o dezbatere decât să-l apuce de coarne pe o circumscripție?

La ce se gândesc, în seara de Crăciun, în intimitatea lor, politicienii mai mărunți, care au făcut slugi Mafiei și știu că în momentul în care viața le-a dat șansa să facă ceva pentru oameni, ei au ales să facă tot pentru nevertebrate?

La ce se gândesc ei, oare, în seara de Crăciun, în intimitatea lor, când știu că au fost lași?

Când o să-i vedeți pe careva din ăștia felicitându-vă cu Frumoasele Sărbători de iarnă, să căutați răspunsurile la aceste întrebări și să repetați, ca pe o rugăciune, gândul: Crăciunul este pentru cei curajoși!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s