E timpul să spui NU!

Mă bucur să parcurg, alături de colegii mei din Antimafie, acest drum lung al efortului politic de a schimba mentalități și de a schimba la față Republica Moldova.

Suntem în această campanie pentru că acolo unde Antimafie nu e, nimic nu e, decât perpetuarea lui Plahotniuc cu Dodon și surcelele lui Filat.

Suntem în această campanie pentru că Antimafie este singura formațiune unionistă care depune eforturi pentru a redefini dreapta prin crearea unei platforme intelectuale bazată pe virtuți și pe valori occidentale. Din păcate, anticomunismul și naționalismul de serviciu au adus la un oarecare ecumenism și naționalism de mentalitate comunistă în discursul dreptei și a unor forme de stânga asupra viziunii actului Unirii RM cu România.

Pentru că Antimafie a apărut ca o reacție de apărare, din nevoia de a răspunde unei amenințări asupra parcursului românesc și european al RM care persistă din 2010 în coace. Deci, o amenințare din 2010, nu din 2015, când profanii Guvernărilor post-comuniste, martori ai furtului miliardului, s-au reciclat în politicieni cu rating și vorbesc despre existența lui Plahotniuc din 2015 când au capturat protestele în interes personal de a parveni. Și îi întreb pe acești profani: cine era Plahotniuc în 2010 când s-a instalat în fruntea listei PD? Cine era Plahotniuc, în 2013, când a mușamalizat, sub tăcerea tuturor de la Guvernare, cazul Pădurea Domnească? Cine era Plahotniuc în 2014, când voi toți, alături de Plahotniuc, Filat, Leancă, Ghimpu, Shor, vă înfruptați din miliard și din banii publici participând, în 2014, într-o campanie electorală de lux cu concerte și daruri electorale de milioane?

Tovarășii de drum ai lui Plahotniuc și Filat  nu și-au asumat nici până acum responsabilitatea complicității morale ce le revine pentru sprijinirea regimului Mafiot și pentru că l-au adus, din nesăbuință, pe membrul lui Vorornin – Dodon, la președinție.

E timpul să spui NU profanilor și parveniților în politică!

Antimafie este un catalizator politic pentru realitatea din RM. Este singura formațiune politică capabilă să clarifice situația politică și să vină cu soluții în momente de criză. În asemenea momente, noi am preîntâmpinat nu o dată atât guvernările AIE, cât și așa-zisa opoziție, despre pericole și soluții. Am spus că vine mafiotul Plahotniuc în politică, am spus că procurorul lui Plahotniuc, Zubco, a omorât un om la vânătoare și că sistemul justiției este sub asediul Mafiei, am spus că nu avem nevoie de alegeri prezidențiale deoarece va fi ales un Putin din capul moldovenilor. Mai recent, am spus că nu ne putem aventura în această campanie organizată după regulile lui Plahotniuc și am propus un boicot general pentru schimbarea regulilor electorale pe principii democratice ca să avem alegeri libere.

Aceste alegeri se vor termina cu o profundă criză, iar Antimafie, cu putere de decizie la nivel parlamentar, va fi un instrument eficient de intervenție asupra acestei crize și de fortificare a unei platforme intelectuale de dreapta pentru instituirea unei constituante. O constituantă care să declare o nouă Republică, o Republică bazată pe principiile și sarcinile pe care ni le-am asumat în programul electoral al Antimafiei – Republica Unirii.

E timpul să spui NU greșelilor în politică și să susții o formațiune care, întotdeauna, în momente de criză, a propus soluții și a avut dreptate!

Republica Unirii este oferta noastră politică. Este un program politic unionist de dreapta, unul realist. Suntem conștienți de faptul că trecerea de la absența libertății la libertatea individuală, de la o economie controlată la o economie liberă, de la proprietatea de stat la proprietatea privată presupune schimbări instituționale uriașe. Ceea ce ne-a lipsit nouă, basarabenilor, în acești aproape 30 de ani de independență, pentru a reforma instituțiile după modelul occidental, ne-a lipsit o dimensiune esențială în politică și anume dreapta intelectuală românească pro-americană și pro-europeană. Noi, MPA, aducem această dimensiune în politică și vă îndemnăm să-i dați putere prin vot.

E timpul să spui NU demersurilor unioniste populiste și să susții prin vot un program unionist realist!

Republica Unirii o vom proclama cu scopul unirii teritoriilor aflate sub controlul autorităților de la Chișinău cu România.

Cu Antimafie, vom renunța la statutul de neutralitate al RM, la momentul proclamării, și vom cere aderarea neîntârziată la Blocul Nord-Atlantic.

Cu Antimafie, procesul de unificare a RM cu România va fi un proces complimentar celui de aderare la UE, bazat pe principiile de la Copenhaga și pe mecanismele europene de aderare.

Cu Antimafie, Transnistria va fi declarat teritoriu ocupat de Federația Rusă, iar împreună cu Ucraina, SUA și UE vom întreprinde măsuri de retragere a armatei rusești și de găsire a unei soluții internaționale asupra acestei zone ocupate.

Cu Antimafie, sistemul judecătoresc va fi recunoscut drept instrument coercitiv al statului capturat și anacronic statului de drept. Astfel, întreg corpul judecătoresc, dar și cel al procuraturii, vor fi disponibilizate și vor fi supuse unei lustrații generale. Noul sistem judecătoresc va fi sub observația unei Misiuni de Supremație a Legii, instituită cu sprijinul României, SUA și UE.

Cu Antimafie, republica va fi un stat minim care își va păstra doar funcțiile de control, pedeapsă și administrare a treburilor publice. Un stat care să vă lase în pace. Un guvern limitat nu trebuie confundat cu anarhia sau cu opusul ideii de guvernare. Antimafie crede că un guvern care cere respectarea contractelor, pedepsește jefuitorii de bănci și pe criminali, este un guvern care asigură libertatea. Atunci când guvernul depășește aceste atribuții, distruge libertatea individuală.

Nu cereți subvenții, nu cereți salarii, nu cereți pensii, 30 de ani v-au promis aceste lucruri politicienii și ACUM fac același lucru, iar  Dvs. vă alegeți cu sărăcie tot mai profundă, în schimb ei cu milioane și funcții în stat. Cereți de la politicieni libertate. Noi venim să vă lăsăm în pace și să ne ocupăm de criminali. Antimafie va folosi aparatul de coerciție al statului împotriva crimelor, pentru a impune cetățenilor o cultură și un comportament occidental și pentru a le da libertatea sa se dezvolte.

Educația va fi declarată Domeniu Strategic Prioritar al Republcii Unirii prin crearea condițiilor excepționale de trai și de activitate a cadrelor pedagogice. Vom aloca mijloace necesare studierii limbii române, iar limba engleză va deveni limbă de studiere prioritară în toate domeniile vieții publice. 95% din mass-media va fi în limba română și engleză, vom scoate din spațiul informațional media rusească atât timp cât Federația Rusă își menține rolul de stat imperialist și agresor.

Cu Antimafie, vom desființa raioanele și vom face împărțirea teritorial-administrativă după modelul României pornind de la raționamente economice, demografice și sociale.

Cu Antimafie, statul se va retrage, în decurs de doi ani, din majoritatea sectoarelor economiei naționale, a sectorului energetic și a infrastructurii comunicațiilor.

Cu Antimafie, vom ajusta căile ferate, drumurile, rețelele electrice și de gaze naturale la infrastructura românească, iar producția agricolă la necesitățile economiei românești.

Cu Antimafie, „chestiunea românească” va fi un termen introdus în uzul diplomatic al României și al RM în contextul creării Republicii Unirii. În acest scop va fi creată o Misiune diplomatică cu misiuni speciale ce va activa permanent la Washington, New-York și Bruxelles, dar și pe lângă alte cancelarii occidentale și organizații internaționale.

„Chestiunea românească” nu este un act de reparație istorică, ci se referă la relația dintre România și Republica Moldova care, odată cu proclamarea Republicii Unirii, vor începe procesul de unificare.

Așadar, MPA vine cu o platformă politică intelectuală unionistă de dreapta. Un demers intelectual care să vă protejeze de amestecul Mafiei în stat, de intervenția nelegitimă a acestui stat în viața Dvs. si libertatea Dvs., menținut de aceeași profani, timp de trei decenii. Statul nu trebuie ridicat pe un piedestal, multe din serviciile publice pot fi furnizate mai bine de piață și de mecanisme ale societății civile, pe care o vom elibera, modele în acest sens, ne sunt orașele Cluj-Napoca, Oradea și Brașov.

Credeți-ne, în absența libertății autentice de a alege mesaje politice, de a alege între viciu și virtute, o viață civilizată sau virtuoasă poate fi doar mimată, nu autentic trăită. Treizeci de ani s-a mimat democrația, treizeci de ani s-a mimat ieșirea din regimul totalitar și parcursul european, treizeci de ani s-a mimat pluralismul politic, presă independentă și existența unei societăți civile nesubordonată politic.

Și, în acest sens, încă un lucru, foarte principial. Cu Antimafie, va fi interzisă prin lege finanțarea partidelor prin donații, cotizații și alte forme de finanțare a partidelor. Aceste resurse de finanțare, într-un stat corupt, sunt păguboase pentru un exercițiu electoral democratic. Cu Antimafie, partidele înregistrate în campanii electorale, vor primi finanțare doar de la stat, sume egale pentru participare în campanie și, ulterior, subvenții de la stat în funcție de numărul de voturi. Astfel, va conta doar mesajul politic și puterea intelectuala de convingere. Donațiile cetățenilor în cel mai sărac stat din Europa nu pot sta în fața donațiilor Mafioților, de aceea vin la guvernare partide compromise din alegeri în alegeri.

E timpul să spui NU clișeelor politice și să susții o formațiune politică pentru care preocuparea teoretică în politică nu este pierdere de vreme, vorba nu este în vânt, ci exprimă o idee. Noi știm ce înseamnă puterea ideii. Asta facem noi, în fiecare săptămână de ani de zile, în ședințe, la masa rotundă de la birou, pentru că noi știm că teoria politică, care lipsește cu desăvârșire în organizațiile politice de la Chișinău, de aceea acestea au devenit grupări de interese personale și de reglări de conturi, așadar, teoria politică este solul hrănitor în care cresc doctrinele și mișcările politice. MPA s-a format pe doctrina liberală, este un partid unionist care va guverna pragmatic și eficient în concordanță cu ideile sale doctrinare.

Participăm în alegeri să oferim pentru o criză mare ce vine ca o avalanșă la sfârșitul acestei campanii, un model politic în care demersul intelectual e capabil să asigure o soluție politică anti-criză și să schimbe realitatea politică și economică astfel încât să fim pregătiți de actul unirii cu România.

Repet:  alegerile se vor termina cu o profundă criză, iar Antimafie, cu putere de decizie la nivel parlamentar, va fi un instrument eficient de intervenție asupra acestei crize și de fortificare a unei platforme intelectuale de dreapta pentru instituirea unei constituante.

E timpul să spui NU lui Plahotniuc, Dodon, Voronin și surcelelor lui Filat! Așa să ne ajute Dumnezeu!

//www.privesc.eu/widget/live/85096?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s